Bli med på en reise 1200 år tilbake. Tilbake til vikingtiden – som mannskap på det ekte Osebergskipet…

Rokonkurranse
Du får også utløp for konkurranseinnstinktet ditt om bord i Saga Oseberg, blant annet gjennom forskjellige rokonkurranser

Det gir en spesiell følelse å vite at man skal føre en 13 tonn tung replika av Osebergskipet i nøyaktig de samme farvannene som hun seilte i for 1200 år siden. Uten andre hjelpemidler enn mannskapets muskelkraft og Høvedsmannens kløkt. Ingen motor, ingen baugtruster… Ingen sak!

Dere blir møtt på brygga i Tønsberg av Høvedsmannen (skipperen) om bord i Saga Oseberg. Etter en gjennomgang av skipet, kommandoer og roopplæring er dere klare til å legge ut på en tur gjennom Tønsberg havn og ut gjennom historiske områder til Vestfjorden. Det tar litt tid før mannskapet finner takten, men med hjelp og støtte fra det faste vikingmannskapet blir dere snart ekte vikingroere!

Underveis får dere høre den spennende historien om Osebergfunnet, skipet og –kvinnene, vikingtiden og byggingen av Saga Oseberg. Som alle ekte vikinger er dere opptatt av å konkurrere og vi får se om det er styrbord eller babord som har det største vinnerinstinktet. De sprekeste av de spreke vil kanskje også forsøke seg på å løpe på årene, slik Olav Tryggvason gjorde det i sagaen? Dere er hjertelig velkomne til å teste deres vikinggener på Saga Oseberg!

På Vikingodden bygger vi for tiden en replika av Klåstadskipet og vi legger gjerne inn en rundtur her også.

Kontakt oss for pristilbud, booking og spesialtilpasning til ditt arrangement.