Arkeologisk replika

Saga Oseberg er et ekte vikingskip! Faktisk er Saga Oseberg mer lik det originale Osebergskipet enn det du ser utstilt på Vikingskipshuset på Bygdøy. Hvorfor? Ja det får du vite mer om på turen ut med skipet.

Hvalbarder
Som på det opprinnelige Osebergskipet er skipsplankene på Saga Oseberg bundet til spantene med strimer av hvalbarder.

Saga Oseberg er en arkeologisk replika av Osebergskipet og bygget med de samme materialene og med de samme verktøyene som originalen. Under byggingen har Vikingeskibsmuseet i Roskilde og Vikingskipshuset på Bygdøy stått faglig ansvarlig.

Selve byggingen har foregått i friluft midt i Tønsberg og alle som har hatt lyst har fått lov til å delta! Saga Oseberg er med andre ord et resultat av en stor og omfattende dugnad og alle har et eierforhold til den vakre damen.

En tur med Saga Oseberg er som å ta et skritt 1200 år tilbake i tiden. Det er ingen moderne hjelpemidler om bord og som mannskap er du hele tiden med på å drive skipet framover, bakover, sideveis eller annet du får beskjed om. Saga Oseberg tar ikke passasjerer. Alle som kommer på mønstrer på som vikingmannskap og får en oppgave. Spennende? Ta kontakt så skal vi sammen lage en pakke som passer deg og ditt firma/organisasjon.